بیماری کلیه در مراحل اولیه خود به ندرت نشانهای دارد. برای بروز علایم فهرست شده در زیر این بیماری باید به مراحل نسبتاً پیشرفته خود رسیده باشد. اولین نشانه بیماری کلیه بروز میزان غیر متعارف کراتینین در اوره خون است. این وضعیت به اختلالی موسوم به اورمی منجر میشود. پنل متابولیک پایه (BMP) یک تست خون است که به عنوان بخشی از آزمون فیزیکی روتین درخواست میشود. این تست به متخصصان مراقبتهای پزشکی امکان تشخیص میزان غیر متعارف این دو ماده شیمیایی را میدهد. گذشته از نتایج تست خون، تعدادی نشانههای فیزیکی میتوانند نشان دهنده بیماری کلیه باشند.
ارولوژی / نفرولوژی
دیورز یا افزایش تولید ادرار توسط کلیهها
کلیهها در زمانی که بدن ما نیاز به خلاص شدن از مادهای را دارد میتوانند ادرار اضافی تولید کنند. این کار در فرآیندی به نام دایورسیس (دیورز) انجام میشود. دیورز ممکن است در یک برهه زمانی کوتاه بر اثر مصرف دارو یا غذایی که شخص میخورد بروز کند یا میتواند نشانهای از یک اختلال بزرگتر در سلامت باشد. هر انسانی متفاوت است اما شما ممکن است در طول روز 4 تا 6 بار برای ادرار کردن به توالت بروید. از آنجا که دیورز به معنی تولید ادرار بیشتر است شما ممکن است متوجه افزایش تعداد موارد رفتن خود به دستشویی شوید. شما در عین حال ممکن است با موار زیر مواجه گردید: تشنگی شدید بر اثر از دست دادن مقدار زیادی آب از بدن، فقر خواب بر اثر نیاز به بیدار شدن برای رفتن به دستشویی در طول شب، گیجی
پولاکیوریا (پولاکیوری)، و تکرر ادرار در کودکان
پولاکیوریا (پولاکیوری) اختلالی است که عمدتاً در کودکان باعث تکرر ادرار میشود. پولاکیوریا در کودکان ممکن است برای والدین و پرستاران آنان آزار دهنده باشد. پولاکیوریا ممکن است هفتهها یا حتی ماهها ادامه یابد اما معمولاً بدون نیاز به درمان برطرف میشود. علامت اصلی پولاکیوریا تکرر ادرار است. بر مبنای اعلام "بیمارستان کودکان سنت لوئیس"، کودک دچار پولاکیوریا در طول روز تا 40 بار یعنی 3 تا 4 بار در هر ساعت ادرار خواهد کرد. پولاکیوریا به طور معمول جز تکرر ادرار علامت دیگری ندارد. این موضوع مهم است که مطمئن شویم نشانهای از مشکل زیربنایی جدیتری مثل عفونت دستگاه ادراری در کار نیست.
فروافتادگی یا پرولاپس مجرای ادراری، علل، و درمان
پرولاپس مجرای ادراری [فروافتادگی مجرای ادراری] زمانی بروز میکند که مجرای ادرار به داخل کانال واژنی فشار وارد میکند. در عین حال امکان بروز آن در صورت بیرون زدن مجرای ادرار از دهانه مجرای ادراری وجود دارد. مجرای ادرار لولهای است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن حمل میکند. در شرایط معمول مجرای ادرار توسط یک سری رباط، عضله، و بافت سر جای خود نگه داشته میشود. به هر حال، این عوامل حمایتی ممکن است به دلایل مختلف کارکرد خود را از دست بدهند. وقتی مجرای ادرار از محل نرمال خود جابجا میشود، میتواند به داخل واژن فشار بیاورد، از دهانه مجرای ادراری بیرون بزند یا هر دو مورد اتفاق بیفتد.
هفت علت سوزش آلت تناسلی مردان - از سوزاک تا سرطان
سوزش آلت تناسلی مردان علل متعددی میتواند داشته باشد اما اغلب موارد آن قابل درمان است. حس سوزش در طول ادرار کردن بروز میکند و بسته به علت آن علایم دیگری ظاهر میشوند. برای مثال آلت ممکن است ورم کرده یا دچار خارش شود. انواع مختلف عفونت میتوانند باعث ایجاد حس سوزش در آلت تناسلی مرد شوند. این موارد معمولاً با آنتیبیوتیک درمان میشوند. برخی عفونتها با رعایت سکس ایمن قابل پیشگیری هستند. با وجود آنکه حس سوزش در آلت تناسلی مردان در موارد نادر میتواند یک نشانه سرطان باشد، شانس ابتلاء به این بیماری بسیار کم است. شخص باید ابتدا تمامی احتمالات دیگر را در مد نظر قرار دهد و برای تشخیص با پزشک مشورت کند
کریستالهای ادرار، نتیجه انباشت مواد معدنی در ادرار
کریستالهای ادرار زمانی شکل میگیرند که مقدار زیادی مواد معدنی در ادرار شخص وجود داشته باشد. این اتفاق اغلب در کلیه رخ میدهد. وقتی انباشت اضافی یک یا تعداد بیشتری ماده معدنی وجود داشته باشد کریستال ادرار میتواند به سنگ تبدیل شود. به طور معمول کریستالهای ادرار باعث ایجاد علایم و نشانههای محدودی میشوند مگر اینکه برای تبدیل شدن به سنگ به قدر کافی بزرگ باشند. وقتی چنین اتفاقی رخ میدهد سنگ مزبور ممکن است به شکل طبیعی از بدن دفع شود یا ممکن است برای کمک به خارج کردن این سنگ به برخی مداخلات پزشکی نیاز باشد.
آنچه باید در مورد اختلال عملکرد کف لگن بدانیم
عضلات، رباطها و بافتهای کف لگن مثانه، راست روده و ارگانهای جنسی را حمایت میکنند. وقتی این ساختارهای حمایت کننده تضعیف یا مشخصاً سفت شوند، پزشکان این وضعیت را به عنوان اختلال عملکرد کف لگن توصیف میکنند. اختلال عملکرد کف لگن یک مشکل شایع سلامت است. وقتی کسی دچار اختلال عملکرد کف لگن باشد امکان فروافتادگی ارگانهای داخل لگن وجود دارد. این ارگانهای فروافتاده به مثانه یا راست روده فشار میآورند، و باعث ایجاد نشت ادرار یا مدفوع میشوند. یا اینکه ممکن است فرد دچار اختلال مورد بحث دچار مشکل ادرار کردن یا دفع مدفوع شود.