استرس و اضطراب هر دو بخشی از پاسخ بجنگ یا دررو در بدن محسوب میشوند. وقتی کسی خود را در معرض تهدید احساس کند، بدن وی هورمونهای استرس ترشح خواهد کرد. هورمونهای استرس باعث میشوند تا قلب سریعتر بتپد، که نتیجه آن پمپاژ بیشتر خون به ارگانها و اندامها است. این پاسخ به انسان امکان آن را میدهد که برای مقابله یا فرار آماده گردد. در عین حال ضربآهنگ تنفس تندتر شده و فشار خون بالا میرود. به شکل همزمان حسهای انسان حادتر میشوند، و بدن موادی مغذی را برای اطمینان از کفایت انرژی مورد نیاز در تمامی قسمتها به داخل خون رها میکند. این فرآیند در عمل بسیار سریع به وقوع میپیوندد و کارشناسان آن را استرس مینامند. اضطراب پاسخ بدن به استرس است.
اضطراب / استرس
اکواضطراب یا اضطراب ناشی از فجایع زیستمحیطی
اکواضطراب به ترس از آسیبهای زیستمحیطی یا فجایع اکولوژیک اشاره دارد. این حس اضطراب به میزان زیادی ریشه در وضعیت حال و آینده قابل پیشبینی محیط زیست و تغییرات اقلیمی ناشی از دخالت بشر دارد. بر مبنای یک نظرسنجی سراسری در سال 2018، تقریباً 70 درصد مردم ایالات متحد آمریکا در مورد تغییرات اقلیمی نگران بودند و در حدود 51 درصد آنان احساس "درماندگی" میکردند. اضطراب در مورد مشکلات زیست محیطی ممکن است ریشه در آگاهی از خطر در حال خیزش ناشی از اتفاقات آب و هوایی بیش از حد، از دست دادن زیستبوم یا خانه و کاشانه، ترس برای وضعیت نسلهای آینده و احساس درماندگی داشته باشد.
علایم، علل، تشخیص و درمان اختلالات اضطرابی در کودکان
احساس نگرانی یا اضطراب گهگاهی در کودکان، برای مثال در مواقعی که پا به مدرسه میگذارند یا به محیطی تازه نقل مکان میکنند نرمال است. اضطراب نوعی احساس عدم آرامش مثل نگرانی یا ترس است - واکنشی قابل درک در مورد کودکان در برابر تغییر یا وقایع استرسزا. اما در مورد برخی کودکان اضطراب بر رفتار و افکار روزمره آنان تأثیر منفی گذاشته، در وضعیت تحصیل، زندگی خانوادگی و اجتماعی آنان آثار منفی بر جای میگذارد. این زمانی است که نیاز به کمک تخصصی برای برطرف کردن مشکل، پیش از آنکه به معضلی جدیتر تبدیل شود، وجود دارد. بنابراین سؤال اینجاست که چگونه باید دانست که اضطراب در کودک شما به چنین مرحلهای رسیده است؟
اثرات استرس بر سیستمهای مختلف بدن

دشوار است نوعی بیماری را تصور کنیم که در آن استرس نقشی تشدید کننده نداشته یا قسمتی از بدن را در نظر بگیریم که تحت استرس قرار نگیرد.
استرس هم برای بدن و هم برای ذهن ستوهآور است. این موضوع غیر معمول یا ناشایع نیست که مردم زیر استرس مداوم حس اشتیاق خود را نسبت به امور مختلف از دست بدهند. وقتی استرس کوتاه مدت باعث میشود تا مردان هورمون مردانه تستوسترون بیشتری تولید کنند، این تأثیر ادامهدار نیست. اگر استرس برای زمانی طولانی ادامه یابد، سطح تسوسترون در بدن مردان شروع به افت خواهد کرد. این وضعیت میتواند در تولید اسپرم اختلال ایجاد کرده و سبب اختلال نعوظ یا ناتوانی شود. استرس مزمن همچنین خطر ایجاد عفونت را در ارگانهای جنسی مردان مثل پروستات و بیضهها افزایش میدهد. در مورد زنان، استرس میتواند بر چرخه عادت ماهانه تأثیر منفی بگذارد. استرس میتواند به پریودهای دردناکتر، سنگینتر و بینظمی پریود منجر شود. استرس مزمن همچنین باعث تشدید علایم جسمانی یائسگی میشود.
چرا صبح با اضطراب از خواب بیدار میشوم؟

کسی که به طور مدام با اضطراب از خواب بیدار میشود ممکن است به اختلال اضطراب منتشر یا شکل دیگری از اختلالات اضطراب مبتلاء باشد
کسی که به طور مدام با اضطراب از خواب بیدار میشود ممکن است به اختلال اضطراب منتشر یا شکل دیگری از اختلالات اضطراب مبتلاء باشد. بسیاری محرکهای بالقوه میتوانند باعث شوند تا شخص با احساس اضطراب از خواب بیدار شود. اگر این احساسات تداوم داشته باشند مردم باید برای مشورت در مورد علایم اضطراب خود و یافتن گزینههای درمانی به دکتر مراجعه کنند.
احساس سنگینی در قفسه سینه
احساس سنگینی در قفسه سینه ممکن است بر اثر اختلالات مختلف روانی یا فیزیکی ایجاد شود. مردم اغلب مواقع احساس سنگینی در قفسه سینه را با مشکلات قلبی مرتبط میکنند اما این ناراحتی میتواند نشانهای از اضطراب یا افسردگی باشد. به هر حال، سنگینی قفسه سینه و درد آن میتواند علل متعددی داشته باشد و بهترین کار آن است که وقتی این علامت برای اولین بار بروز میکند شخص به پزشک مراجعه نماید. هر کسی که دچار درد ناگهانی، غیر قابل توضیح و شدید در قفسه سینه میشود باید به اورژانس مراجعه کند. احساس سنگینی یکی از راههایی است که مردم درد قفسه سینه یا ناراحتی آن را توصیف میکنند.
والیوم (دیازپام) و زاناکس (آلپرازولام) - آنچه دانستنش نیاز است

کودکان عموماً نمیتوانند والیوم یا زاناکس مصرف کنند. سالمندان میتوانند اما به طور معمول برای آنان دوز کم این داروها تجویز میشود. زنان باردار یا شیرده به طور معمول نمیتوانند این دو دارو را مصرف کنند زیرا این داروها میتوانند در رشد بچه اختلال ایجاد کنند.
والیوم و زاناکس برای درمان اضطراب استفاده میشوند. هر دو دارو متعلق به یک کلاس دارویی موسوم به بنزودیازپینها هستند، که آرامبخش محسوب میشوند. به هر حال تفاوتهایی کلیدی در عوارض جانبی و فعل و انفعالهای دارویی آنها وجود دارد. این مقاله به کاوش در چگونگی عملکرد این داروها پرداخته و اثرات آنها را مقایسه میکند. والیوم و زاناکس نامهای برند برای دو نوع داروی اضطراب است. نام ژنریک والیوم دیازپام و نام ژنریک زاناکس آلپرازولام است. بسیاری از علایم اضطراب با شدتهای مختلف نتیجه بروز عدم توازن شیمیایی در مغز است. دارو میتواند به تغییر این عدم تعادل کمک کند. آرامبخشها باعث کند شدن برخی عملکردها در بدن میشوند. این به فرد کمک میکند تا بخوابد یا احساس آرامش کند.