بیوپسی پستان اقدام پزشکی سادهای است که در آن یک نمونه کوچک از بافت پستان خارج و برای تست به آزمایشگاه ارسال میشود. بیوپسی پستان بهترین راه برای ارزیابی تودههای مشکوک یا سرطانی بودن بخشی از پستان است. یادآوری این موضوع مهم است که تودههای پستانی همیشه سرطانزا نیستند. چند اختلال مختلف باعث ایجاد تودهها یا غدههایی در پستان میشوند. بیوپسی پستان میتواند به تعیین این موضوع کمک کند که توده پستانی سرطانی یا خوشخیم است که به معنی غیر سرطانی بودن توده است.
زنان، زایمان و نازایی
آنچه باید در مورد برگشت سرطان تخمدان بدانیم
تخمدانها ارگانهایی هستند که تخمکها در آنها تولید میشود. وقتی سرطان در تخمدان ایجاد شود، آن را به نام سرطان تخمدان میشناسیم. درمانهای متعددی برای کمک به بهبود در سرطان برگشت کننده تخمدان وجود دارد. اگر زنی دچار سرطان تخمدانی باشد که پس از یک دوره بهبود برگشت میکند، این وضعیت به عنوان سرطان برگشت کننده تخمدان شناخته میشود. سرطان برگشت کننده تخمدان معمولاً در همان نقطهای بروز میکند که سرطان از آنجا ریشه گرفته است، یا ممکن است در قسمت دیگری از بدن رشد کند، اگرچه مورد اخیر کمتر شایع است. نرخ برگشت این سرطان به عوامل متعدد شامل مرحلهای که سرطان اولیه تشخیص داده و درمان شده است بستگی دارد.
ده علامت که هیچ زنی نباید آنها را نادیده بگیرد
برخی علایم وجود دارد که شناسایی آنها به عنوان مشکلات بالقوه جدی برای سلامت آسان است. درد قفسه سینه، تب بالا، و خونریزی همگی به طور معمول نشانههایی از وجود مشکلی است که سلامت را تهدید میکند. بدن انسان در عین حال میتواند از راههای زیرکانهتری به صاحب خود هشدار دهد. برخی زنان ممکن است این نشانهها را درک نکنند یا ندانند که آنها به توجه پزشکی نیاز دارند. این علایم یا نشانهها عبارتند از: ورم پستان یا تغییر رنگ پستان، نفخ شکم، مدفوع خونی یا مدفوع سیاه، تنگی نفس غیر معمول، خستگی مداوم، کاهش وزن غیر قابل توجیه، موی قفسه سینه یا موی صورت، مشکلات مزمن معده، خونریزی واژن پس از یائسگی، استروک و حمله ایسکمیک گذرا
دیسمنوریا (دیسمنوره) یا گرفتگیهای قاعدگی
کرامپهای قاعدگی یا دیسمنوریا (دیسمنوره) درد خفقانی یا دردهای موجب گرفتگی در زیر شکم است. بسیاری از زنان درست در آستانه پریود عادت ماهانه یا در طول آن دچار این نوع کرامپ میشوند. در مورد برخی زنان این ناراحتی صرفاً آزار دهنده است. در مورد دیگران کرامپهای قاعدگی ممکن است به قدری شدید باشد که در فعالیتهای روزمره به مدت چند روز در هر ماه اختلال ایجاد کند. اختلالاتی مثل اندومتروزیس (اندومتریوز) یا فیبروئید رحم میتوانند کرامپهای قاعدگی ایجاد کنند. درمان علت برای کاهش درد نقش کلیدی دارد. گرفتگیهای قاعدگی که نتیجه اختلال دیگری نباشند گرایش به کاهش بر اثر افزایش سن دارند و اغلب پس از تجربه زایمان بهبود مییابند.
مرحله لوتئال کوتاه مدت و نقش آن در بارداری زنان
چرخه تخمکگذاری در دو مرحله ظاهر میشود. در اولین روز پس از آخرین پریود زن مرحله فولیکولی آغاز میشود، که در آن یک فولیکول تخمدانها آماده رها کردن یک تخمک میگردد. تخمکگذاری زمانی است که یک تخمک رها شده از تخمدان وارد لوله فالوپ (لوله تخمبر) میشود. قسمت اخیر در چرخه تخمکگذاری زنان مرحله یا فاز لوتئال خوانده میشود، که پس از تخمکگذاری صورت میگیرد. مرحله لوتئال معمولاً 11 تا 17 روز طول میکشد. در طول این دوره، بدن زن برای بارداری احتمالی آماده است. فولیکول داخل تخمدان که حامل تخمک است پیش از تخمکگذاری به کورپوس لوتئوم بدل میشود. عملکردد اولیه کورپوس لوتئوم رهش هورمون پروژسترون است.
خارش واژن در زمان پریود - علل، و درمان
برخی مواقع، زنان ممکن است در طول پریود دچار خارش واژن شوند. اصطلاح پزشکی مربوط به خارش واژن پروریتوس واژنی است. خارش واژن در طول پریود ممکن است بر اثر تغییرات نرمال هورمونی در طول خونریزی قاعدگ بروز کند. این خارش در عین حال ممکن است علامت نوعی حساسیت یا آلرژی به نوار بهداشتی، تامپون، یا دیگر محصولات بهداشتی مورد استفاده زنان در طول پریود باشد. دو علت شایع خارش واژن در طول پریود تغییرات هورمونی و حساسیت یا آلرژی نسبت به محصولاتی مثل تامپون است. خارش واژن در طول پریود ممکن است بر اثر تغییرات نرمال هورمونی در طول خونریزی قاعدگی بروز کند. این خارش در عین حال ممکن است علامت نوعی حساسیت یا آلرژی به نوار بهداشتی، تامپون، یا دیگر محصولات بهداشتی زنان در طول پریود باشد.
درد کلیتوریس یا چوچوله - علایم و علل
درد کلیتوریس (چوچول، چوچوله) ممکن است بر اثر صدمه یا جراحت وارد شده به هر یک از ساختارهای مادگی (فرج یا ناحیه تناسلی بیرونی)، شامل لابیای داخلی و خارجی، دهانه واژن، و کلیتوریس (چوچوله) ایجاد گردد. علایم ممکن است مداوم یا متغیر بوده و نیز امکان دارد که این علایم با حرکت یا فعالیت جنسی بهبود یابند یا بدتر شوند. درد کلیتوریس ممکن است به صورت حس سوزش، خارش یا احساس سوزن سوزن شدن توصیف شود که در طیفی از خفیف تا شدید بروز میکند. گاهی از اوقات، درد احساس شده در کلیتوریس در واقع یک درد راجعه است که ریشه آن در صدمه، بیماری یا عفونتی در جای دیگر در ناحیه مادگی قرار دارد.