سرطان بیضه ممکن است هر مردی را در هر سنی و در هر نقطهای از جهان مبتلاء کند. اما سرطان بیضه صرفاً یک نوع سرطان نیست. در واقع دو نوع اصلی سرطان بیضه وجود دارد: تومورهای جرم سل (تومورهای سلول زایا) و تومورهای سلول استرومال. هریک از این انواع زیرنوعهایی نیز دارند. از این گذشته، برخی از زیرنوعهای آنها خود دارای زیرنوعهای دیگری بوده، این وضعیت به ایجاد انواع متعدد و مختلفی از سرطان بیضه منجر میشود. سرطان بیضه نادر است. به هر حال این سرطان شایعترین انواع سرطان در مردان سنین 15 تا 35 محسوب میشود. سرطان بیضه یکی از درمانپذیرترین سرطانها است
سرطان
نقاط سرخ رنگ روی پستان - جوش، نیش حشره یا نشانه سرطان؟
اگر کسی دچار یک نقطه سرخ رنگ روی پستان خود شود که به نظر میرسد نتیجه جوش یا نیش حشره است، بسیار خوب خواهد بود که علت یکی از این دو مورد باشد. نقطه مزبور در عین حال ممکن است بر اثر عفونت، واکنش آلرژیک یا دیگر موارد تحریک کننده پوست ایجاد شود. اغلب انواع سرطان پستان باعث ایجاد نقاط سرخرنگ روی پستان نمیشوند. برخی انواع سرطان چنین تأثیر دارند اما این موارد نادرند. این مورد شایع نیست اما یک نقطه سرخرنگ روی پستان گاهی از اوقات میتواند یک نشانه سرطان پستان باشد. سرطان التهابی پستان (IBC) از سرطانهای نادر است که در حدود 2 تا 4 درصد موارد سرطان پستان را تشکیل میدهد.
سرطان گلو - علایم، علل، اختلالات با علایم مشابه
سرطان گلو به هر سرطانی اطلاق میشود که در ناحیه گلو ایجاد شده باشد. دو نوع اصلی سرطان گلو وجود دارد: سرطان فارنژیال (حلق) و سرطان لارنژیال (حنجره). سرطان فارنژیال در حلق ایجاد میشود، که بخشی از گلو است که پشت دهان و حفره بینی قرار دارد. سرطان لارنژیال در محفظه صوتی یا حنجره ایجاد میشود. حنجره یک ساختار توبولار (لولهای) است که بالای نای قرار گرفته است. سرطان گلو در ایالات متحد آمریکا چندان شایع نیست. در واقع بر مبنای اعلام "انستیتو ملی سرطان" سرطانهای فارنژیال در کنار سرطان دهان برای حدود 3 درصد تمامی موارد تشخیص سرطان لحاظ میشوند. سرطان لارنژیال برای حدود 0.7 درصد تمامی موارد تشخیص داده شده سرطان لحاظ میگردد.
انواع سرطان خون
سرطانهای خون به سلولهای خون و مغز استخوان آسیب میزنند. مغز استخوان بافتی اسفنجی شکل است که درون استخوانها قرار دارد و سلولهای خون در آنجا ساخته میشوند. سرطانهای خون روش رفتار سلولهای خون و چگونگی عملکرد آنها را دگرگون میکنند. سه نوع اصلی سرطان خون وجود دارد: لوسمی (لوکمی)، لنفوما (لنفوم)، میلوما (میلوم). این سرطانها باعث میشوند تا مغز استخوان و سیستم لنفاوی سلولهایی ایجاد کنند که دارای عملکرد بهینه نیستند.
دیسپلازیا (دیسپلازی) و توسعه غیر نرمال سلول در بافت و اندام
دیسپلازیا (دیسپلازی) اصطلاحی با مفهوم گسترده است که به توسعه غیر نرمال سلولها در بافتها یا ارگانهای بدن اشاره دارد. دیسپلازی میتواند به طیف گستردهای از اختلالات منجر شود که بزرگ شدن بافت یا سلولهای پیشسرطانی را شامل میشود. دیسپلازی مرتبط به رشد در کودکان شایع است و میتواند به بسیاری از قسمتهای بدن شامل استخوانبندی بدن آسیب برساند. وقتی افراد بزرگسال دچار دیسپلازی شوند این معمولاً بدین معنی است که افزایشی در رشد سلولهای غیر نرمال و برای مثال در وضعیت پیشسرطانی وجود دارد.
استئوسارکوما (استئوسارکوم)، سرطان با آغاز در سلولهای شکل دهنده استخوان
استئوسارکوما (استئوسارکوم) نوعی سرطان استخوان است که در سلولهای شکل دهنده استخوان شروع میشود. استئوسارکوما بیشترین شیوع را در استخوانهای بلند دارد و اغلب در استخوانهای ساق پا و گاهی اوقات در استخوانهای بازو دیده میشود، اما امکان بروز آن در هر استخوانی مطرح است. در موارد بسیار نادر این سرطان در بافت نرم خارج از استخوان بروز میکند. استئوسارکوما گرایشی به بروز در نوجوانان و بزرگسالان جوان از خود نشان میدهد اما در عین حال امکان بروز آن در کودکان و سالمندان وجود دارد. درمان استئوسارکوما معمولاً شامل استفاده از شیمی درمانی، جراحی و گاهی اوقات اشعه درمانی است.
راش لنفوم یا نشانههای سرطان لنفوم در پوست
لنفوما (لنفوم) نوعی سرطان است که در سلولهای ایمنی به نام لنفوسیت شکل میگیرد. وقتی لنفوم پوست را درگیر میکند میتواند سبب بروز یک راش شود که به شکل یک مورد یا بیشتر لکههای پوسته داده، قرمز متمایل به بنفش، پلاک یا نودول بروز میکند. احتمال زیادی دارد که مردم یک راش لنفوم، مثل مورد مایکوزیس فونگوئیدوس را با دیگر اختلالات پوست مثل پسوریازیس (سوریازیس) یا اگزما که میتوانند باعث ایجاد علایم مشابهی شوند، اشتباه بگیرند. تشخیص و درمان زودرس حیاتی است، و رویکردهای تلفیقی به نوع لنفوم مبتلابه شخص بستگی دارد. راش لنفوم اصطلاحی نیست که نزد پزشکان متداول باشد