• جنیفر بِری، دکتر کاترین هِنن
• ترجمه نادر اکبری
جای زخمها در بافتها، رنگها و اندازههای مختلفی بروز میکنند. بسیاری از جای زخمها به مرور زمان کوچکتر، نرمتر و کمتر قابل توجه میشوند.
اما برای حدود 10 درصد مردم حتی جراحات کوچک نیز میتوانند جای زخمهایی بیش از حد بزرگ، برآمده و تیره رنگ ایجاد کنند.
آنها بسیار دورتر از محل اولیۀ ایجاد جراحت بر روی پوست گسترش پیدا میکنند و ممکن است به مرور زمان رشد خود را ادامه دهند. این نوع جای زخم زیر عنوان کلوئید شناخته میشود.
مطالب این مقاله:
• چرا کلوئیدها مشکل محسوب میشوند؟
• چرا کلوئیدها شکل میگیرند؟
• کلوئیدها و سوراخ کردن اعضاء
• درمان خانگی برای کلوئیدها
• درمانهای پزشکی
• دورنما
چرا کلوئیدها مشکل محسوب میشوند؟
حتی اگر کلوئیدها در معرض دید نباشند مردم دچار آنها با مشکلاتی مواجهند که فراتر از مسائل زیباییشناختی است. کلوئیدها میتوانند سبب ناراحتی، سفتی یا حتی ایجاد محدودیت حرکتی شوند اگر که محل بروز آنها نزدیک مفاصل مثلاً زانو یا آرنج باشد.
کشیدگی بیش از حد پوست میتواند سبب بروز خارش شود و به دلیل ابعاد بزرگ خود کلوئیدها مستعد سایش به لباس و باعث ایجاد تحریک هستند.
مثل هر نوع جای زخم دیگری، کلوئیدها ممکن است با درمان سر سازگاری نداشته باشند. اما پیشرفتهای پزشکی به دست آمده در زمینۀ درمان کلوئیدها نویدبخش به نظر میرسند.
پیشگیری از کلوئیدها از طریق درمان کامل زخم و اجتناب از مجروح کردن پوست با کارهایی مثل سوراخ کردن آن بهترین راهکار برای مردمی است که مستعد ابتلاء به کلوئیدها هستند.
چرا کلوئیدها شکل میگیرند؟
کلوئید به علت پاسخ تشدید یافتۀ پوست نسبت به جراحت شکل میگیرد. حتی بریدگیهای کوچک نیز ممکن است به شکلگیری کلوئید ختم شود. برخی از شایعترین علل بروز کلوئیدها شامل موارد زیر است:
• بریدگی یا سوراخ شدن پوست، شامل جراحات ناشی از اصلاح
• سوختگیها
• سوراخها و برشهای ناشی از عمل جراحی
• نیش حشرات
• مشکلات پوستی مثل آکنه
• آبله مرغان یا بیماریهایی که سبب بروز زخم در پوست میشوند
• تاتو یا سوزنکاری
برخی از کلوئیدها بدون هر گونه علت آشکاری بروز میکنند. یک مرور در "نشریه تحقیق و عمل پزشکی" عنوان میکند که کلوئیدهایی وجود دارند که بدون وجود جراحت در پوست بروز مییابند. آنها همچنین ممکن است سالها پس از ایجاد یک جراحت به ما آسیب برسانند.
وقتی پوست دچار جراحت میشود، برای التیام زخم سلولهای کلاژنساز ارسال میکند. در شکل ایدهآل ماجرا، این سلولها کارشان را انجام میدهند و جراحت را میبندند و جای زخم کوچکی بر جای میگذارند. در مورد کلوئیدها، سلولهای پوست عمل تکثیر خود را حتی پس از شفای زخم ادامه میدهند. بافت زخمی به رشد خود ادامه داده و جای زخمی بزرگ و برآمده ایجاد میکند.
اگرچه کلوئیدها ممکن است در هر نوع پوستی بروز کنند، احتمال شکلگیری آنها در موارد زیر بیشتر است:
• در افرادی که دارای تاریخچۀ خانوادگی کلوئیدها هستند
• افراد زیر 30 سال به ویژه نوجوانان در برهۀ بلوغ
• زنان باردار
• مردمی که دارای پوست تیرهتر هستند مثل مردم آسیایی، لاتین تبارها یا نژاد آفریقایی آمریکایی، نیز احتمال بیشتری دارد که نسبت به دیگر مردم دچار کلوئیدها شوند.
کلوئیدها نوعی تومور خوشخیم تلقی میشوند. آنها اگرچه ممکن است آزاردهنده باشند، باعث ایجاد سرطان نمیشوند و مشلات جدی برای سلامت انسان ایجاد نمیکنند.
کلوئیدها و سوراخ کردن اعضاء
کلوئیدها اغلب پس از سوراخ کردن اعضاء بدن توسعه پیدا میکنند. دلیل اینکه چرا آنها در مقایسه با دیگر انواع جراحات پوست در سوراخ کردن بیشتر بروز میکنند شناخته شده نیست. آنها در نرمۀ گوش بیش از دیگران نقاط بدن شایعند اما دلیلش احتمالاً این است که نرمۀ گوش یکی از نقاط محبوب برای عموم در سوراخ کردن محسوب میشود.
اگرچه پیشگیری از کلوئیدها همیشه امکانپذیر نیست، ممکن است برخی راهها برای کاهش ریسک آن پس از انجام سوراخ کردن وجود داشته باشد.
از گوشوارههای غیر فلزی پشت گوش استفاده کنید
یک مطالعه در "ژورنال درماتولوژی استرالیا" به بررسی این موضوع پرداخته است که چرا کلوئیدها به شکلگیری مکررتر در ناحیۀ پشت گوش پس از انجام عمل سوراخ کردن گوش گرایش دارند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که گوشوارههای با پشت گوش فلزی بیشتر باعث ایجاد کلوئیدها در ناحیۀ پشت نرمۀ گوش میشوند.
بر این اساس آنها عنوان میکنند که استفاده از پشت گوشهای غیر فلزی میتواند راهی برای کاهش شانس ابتلا به کلوئید در ناحیۀ پشت گوش پس از انجام سوراخ کردن گوش باشد.
سوراخ کردن اعضاء و سن
یک مطالعه در "اخبار و نشریات AAP" پی برد که کلوئید ناشی از سوراخ کردن گوش در کودکانی که عمل سوراخ کردن گوش در آن پس از سن 11 سالگی انجام میشود شیوع بیشتری دارد. شیوع کلوئیدها پس از عمل سوراخ کردن گوش در کودکانی که در سن زیر 11 این کار را انجام داده بودند بسیار کمتر بوده است.
نویسندگان مطالعه انجام این عمل پیش از 11 سالگی یا اجتناب از انجام آن را در صورت وجود تاریخچۀ خانوادگی کلوئید پیشنهاد میکنند.
وقتی کسی دچار کلوئید شود از بین بردن آن بسیار دشوار است و شانس زیادی برای رشد مجدد آن وجود دارد در حالی که باید آنها را با عمل جراحی از میان برد. دلیلش این است که بدن ممکن است به همان روش شدیدی که به جراحت اولیه واکنش نشان داده بود به جراحی واکنش نشان دهد.
درمان خانگی برای کلوئیدها
هیچ درمان خانگی برای کلوئیدها پس از بروز آنها وجود ندارد. اما برخی کارها هست که میتوان در محیط خانه برای گوش آسیب دیده در راستای کمک به پیشگیری از ایجاد کلوئیدها یا به حداقل رساندن نمای ظاهری آنها انجام داد.
ورقه یا ژل سیلیکون
سیلیکون یکی از پرکاربردترین مداواها برای جای زخم است و اثبات شده است که در کمک به کوچک کردن برخی برآمدگیها و آثار به جا مانده از کلوئیدها مؤثر است. سیلیکون عوارض جانبی اندکی دارد و کاربرد آن آسان است.
مرورهای منتشر شده در "جراحی پلاستیک زیبایی" و "ژورنال جراحی پوست و زیبایی" تأیید میکنند که استفاده از ورقه یا ژل سیلیکون میتواند راه مؤثری برای کوچک کردن جای زخمهای برآمده یا پیشگیری از ایجاد آنها باشد.
کرم یا لوسیون قوی پوستی
یک مرور در "ژورنال بینالمللی علم زیبایی" عنوان میکند که محصولات پوست مثل آنهایی که حاوی لانولین و پترولاتوم هستند ممکن است باعث بهبود نمای به جا مانده از زخم شوند. مردم باید از این کرمها منظماً استفاده کنند و در فرآیند التیام زخم این کرمها را روی جای زخم بمالند.
اگرچه کرمهای حاوی عصارۀ پیاز یا ویتامین E به شکل گسترده برای جای زخم استفاده میشوند، یک مرور در "پزشکان خانواده آمریکا" و یک مطالعه در "جراحی درماتولوژیک" پی بردهاند که این ترکیبات کمکی به بهبود کلوئیدها نمیکنند.
درمانهای پزشکی
گزینههای درمانی در این مورد شامل موارد زیر است:
کرم تریتینوئین (رتین - A)
تریتینوئین یک داروی تجویزی است که افراد باید آن را بر روی پوست بمالند. این دارو که به شکل شایع برای آکنه و پیری پوست استفاده میشود از طریق سرعت بخشیدن به چرخۀ طبیعی جایگزینی پوست عمل میکند.
یک مرور در سال 2010 در "نشریه درماتولوژی بالینی و زیبایی" پی برده است که رتینوئیدهایی مثل کرم تریتینوئین و ایزوتریتینوئین ممکن است به کاهش اندازه و نمای ظاهر کلوئیدها کمک کنند.
کرایوتراپی
کرایوتراپی فراِیندی است که با استفاده از یک دستگاه قابل حمل در بافتها حالت انجماد ایجاد میکند. اغلب مردم این درمان را به خوبی تحمل میکنند، اما برخی دیگر ممکن است در طول انجام این درمان دچار درد شدید شوند که بعداً از بین میرود.
یک مطالعۀ در مقیاس کوچک که در "نشریه جراحی پوست و زیبایی" انجام شد عنوان میکند که پس از چندین جلسه درمان، کرایوتراپی میتواند اندازۀ کلوئیدها را تا 50 درصد کاهش دهد. اما همین مطالعه در عین حال عنوان کرده است که کرایوتراپی روی کلوئیدهای کوچکتر که کمتر از سه سال از زمان ایجاد آنها گذشته باشد بهترین بازده را دارد.
تزریق استروئید
این درمان سالها است که با موفقیت در مورد کلوئیدها انجام میشود. یک مطالعه در "نشریه تحقیقات و عمل پزشکی" عنوان کرده است که استروئیدهای تزریقی راه مؤثری برای کاهش اندازه و نمای ظاهر کلوئیدها هستند.
یک مرور در "پزشک خانواده آمریکایی" عنوان کرده است که درمان با استروئید بهترین بازده را در مورد کلوئیدهای اخیر دارد وقتی که با عمل جراحی برای برداشتن قسمتی از جای زخم همراه شود. از استروئیدها میتوان به عنوان مکمل کرایوتراپی استفاده کرد.
کرم آیمیکوئیمود
این کرم برای درمان طیفی از ضایعات پوستی شامل سرطانهای پوست سوپرفیشیال بازال به کار میرود. به نظر میرسد این کرم پس از برداشتن کلوئید عملکرد مناسبی دارد. یک مرور در "نشریه جراحی دهان و فک و صورت" پی برده است که این کرم شانس بازگشت کلوئیدها را کاهش میدهد.
اشعه درمانی
یک درمان جدید که نتایج نویدبخشی داشته است شامل یک دورۀ کوتاه اشعه درمانی است که در آن اشعه بلافاصله پس از برداشتن کلوئیدها با عمل جراحی مورد استفاده قرار میگیرد. چندین مطالعه در جراحی پلاستیک و متون درماتولوژی میزان بالایی از درمان یا حداقل بهبود را در افراد تحت درمان قرار گرفته با این روش گزارش دادهاند.
دورنما
از آنجا که درمان کلوئیدها دشوار است بهترین راه برداشتن گامهایی در راستای پیشگیری فوری از بروز آنها پس از جراحت، جراحی یا سوراخ کردن است. مردم مستعد ابتلا به کلوئیدها باید از تاتو و سوراخ کردن پوست خودداری کنند. اگر فردی به هر دلیل ناچار از انجام عمل جراحی باشد، وی باید پزشک خود را در مورد هر گونه سابقۀ کلوئید در مورد خویش باخبر سازد تا پیشگیری از بروز کلوئید بلافاصله پس از انجام جراحی در دستور کار قرار گیرد./
اگرچه کلوئیدها خطری متوجه سلامت انسان نمیکنند، آنها میتوانند عامل بروز صدمات عاطفی و روانی باشند. برخی درمانها در این مورد در دسترس است اما هیچ درمان واحدی برای تمامی موارد کارآیی ندارد. مردم باید در مورد گزینههای برداشتن کلوئیدها با پزشک مشورت کنند و در مورد بهترین گزینۀ درمانی در مورد خود به نتیجه برسند./
Source:
How do you get rid of keloids?
Last reviewed Fri 3 November 2017
By Jennifer Berry
Reviewed by Catherine Hannan, MD
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

کدئین برای کودکان بسیار خطرناک است

یک بار بیهوشی به بهرة هوشی کودکان خردسال آسیب نمی زند

کرم بیحسی مؤثرترین کاهش دهندة درد برای واکسیناسیون اطفال است

مصرف آنتیبیوتیک در اوایل کودکی ریسک آلرژی غذایی را در کودکان بالا میبرد

تأثیر رژیم غذایی مادر در دوران بارداری بر بیماریهای ارثی فرزند

فشار خون بالا در کودکان و نوجوانان باعث تضعیف مهارتهای شناختی میشود

آیا مصرف استامینوفن در دوران حاملگی با مشکلات رفتاری فرزندان مرتبط است؟

چهارده اختلال ژنتیکی جدید در کودکان کشف شد

انواع، علایم و درمان میلیا

عدم تحقق پتانسیل وجودی کودکان بر اثر فقر زیاد و کمبود رشد

آنتیاکسیدان شیر مادر از بیماری کبدی در فرزند پیشگیری می کند

داروی جدید پیشرفت بیماری "تباهی عصبی" را متوقف میکند

کودکان دارای مخمر روده در معرض خطر آسم قرار دارند

اُمگا – 3 از آسم دوران کودکی پیشگیری میکند

استرس دوران بارداری باعث مشکلات مادامالعمر برای فرزند میشود

داروهای مخدر نسخهای مسؤول افزایش مسمومیت در کودکان است

توضیح علت خیزش چاقی در نوجوانی با کاهش مصرف کالری در دوران بلوغ!

جنگ بر سر شکر: کودکان باید روزانه کمتر از 6 قاشق چایخوری شکر بخورند

چرا چشمهای من زردند؟ بررسی علل زردی چشم در کودکان و بزرگسالان

نقشهبرداری مغز نوزادان نارس ناتوانی دوران کودکی را پیشبینی میکند

شیر مادر علایم آسم را در کودکان در معرض خطر کاهش میدهد

بازماندگان سرطان دورة کودکی، فقر تغذیه و خطر بیماریهای مزمن

هشدار FDA در مورد کاربرد داروهای بیهوشی عمومی و آرامبخش در کودکان

تبلیغ مواد غذایی،ذائقة کودکان را تغییر میدهد

دیر خوابیدن کودکان پیشدبستانی ریسک چاقی را افزایش میدهد

والدین "سخت گیر" برای آموزش کودکان بیشتر مُضرند تا مفید

شیوع سندرم خستگی مزمن در کودکان بیش از برآوردهای پیشین است

اسکن مغزی و امکان کشف افسردگی در کودکان در معرض خطر

فقر دوران کودکی به تغییرات مغزی منجر به افسردگی مرتبط است

موزیک ویدیوهای یوتیوب منبع تبلیغ الکل و تنباکو در نوجوانان

خطر چاقی بچههای فقیر را بیشتر تهدید میکند

نوزادان نارس بیشتر در معرض ابتلاء به اتیسم قرار دارند

طب سوزنی برای درد مزمن در کودکان ایمن و مؤثر است

آیا افسردگی در اوایل کودکی رشد مغز را دگرگون میکند؟

پوست بچههای سالم را از روغن آفتابگردان و زیتون دور نگه دارید

سیگاری بودن مادر باردار به سلامت کودک در ادامة زندگی آسیب میرساند

سندرم تخمدان پلیکیستیک مادر خطر اُتیسم در فرزند را افزایش میدهد

مواد غذایی آلوده سالانه 125000 کودک را میکشد

آیا بچه من پسوریازیس دارد؟ علایم و درمان

لباس ابریشم برای بچههای دچار اگزما هیچ فایدهای ندارد

مثانه بیشفعال در کودکان - علل، علایم، و درمان

میکرب روده کودکان را در برابر عفونت روده محافظت میکند

غذاهای بدون گلوتن سالم نیستند

یک تخم مرغ در روز کوتاهی قد در کودکان را کاهش میدهد

اختلالات تیک: علل، انواع، و تشخیص

فعالیت جسمانی نوجوانان در حد افراد 60 ساله است!

ارتباط پرهاکلامپسی با DNA نوزادان

مصرف جنینی استامینوفن به مردانگی آسیب میزند

درماتومیوزیت: علایم، علل، و درمان

فقر دوران کودکی بر سلامت قلب در دوره بزرگسالی صدمه میزند

مصرف حشیش در نوجوانان با افزایش خطر جنون مرتبط است

داروی بیهوشی عمومی رشد مغز را در کودکان مختل میکند

مصرف قند مادران باردار با آسم آلرژیک فرزند مرتبط است

انحراف تیغه بینی - علل، علایم، و درمان

هرپانژینا - علایم، علل، و درمان

کاپوت ساکسیدنوم و سفالوهماتوم نوزادان - علایم، علل، و دورنما

کمبود خواب خطر دیابت نوع 2 را در کودکان افزایش میدهد

اختلال دوقطبی در کودکان – ریسک فاکتورها و علایم

چگونه والدین بر جهشهای ژنتیکی جدید در کودکان تأثیر میگذارند؟

دیستروفی عضلانی یا بیماری اتلاف عضلات - علل، علایم، و درمانها

بچههای در معرض خطر اختلالات روانی به شکل متفاوتی میخندند

سیگار کشیدن مادر باردار به فلج مغزی فرزند منجر میشود

چاقی کودکان از دهه 70 تاکنون ده برابر شده است

چگونه سزارین به چاقی فرزند منجر میشود

گیر کردن زبان یا انکیلوگلوسیا - آنچه به دانستنش نیاز است

اختلال بیشفعالی کمبود تمرکز در کودکان و بزرگسالان - علل و تشخیص

امبلیوپی یا تنبلی چشم (چشم تنبل) - علامتها، علتها، درمانها

دیسلکسی یا ناتوانی در خواندن بر اثر نقص پردازش نمادهای گرافیکی در مغز – علایم، درمانها، و تشخیص

سندرم داون - واقعیات، علایم، و تشخیص

سیتومگالوویروس - انواع، علل، علایم، و تشخیص

بیماری پنوموکوکال، علت شماره 1 مرگ قابل پیشگیری در کودکان زیر 5 سال

فلج مغزی یا سربرال پالزی در کودکان و بزرگسالان - علایم، علل، و درمان

ریفلاکس اسید در نوزادان و کودکان خردسال - علل، علایم، و درمان

اریتروبلاستوزیس فتالیس یا کمخونی همولیتیک - علل، علایم، و درمان

اختلال سلوک یا اختلال مدارا در کودکان و نوجوانان - آنچه دانستنش نیاز است

متهموگلوبینمیا یا کمبود شدید اکسیژن در سلولهای بدن

بیماری دست، پا، و دهان در کودکان و بزرگسالان

خناق یا التهاب نای و حنجره - چیست، و چگونه درمان میشود؟

شب ادراری در کودکان یا بیاختیاری ادراری شبانه در کودکان

بلوغ در پسران و دختران - آنچه دانستنش نیاز است

عفونت گوش در کودکان - علایم، علل، درمان، و ملاحظات

بیماریهای عفونی شایع در کودکان - علایم، تصاویر، پرهیزها

درد در نوزادان و کودکان نوپا - بچه من کجایش درد میکند؟

زالو درمانی - کاربردهای پزشکی، دیابت و جراحی زیبایی

اختلال نعوظ در نوجوانان - علل، تشخیص، و درمان

هیپوسپادیاس یا قرار گرفتن دهانه آلت تناسلی مردانه در زیر آلت به جای سر آن

ولولوس یا پیچخوردگی غیر نرمال روده بزرگ یا روده کوچک در کودکان و بزرگسالان

روغنهای ضروری برای پیشگیری از علایم کشیدگی پوست - روش استفاده، عوارض جانبی

همانژیوم خارجی - آنچه دانستنش نیاز است

هیپرپلازی سیبیشس یا بزرگ شدن غدد تولید کننده چربی پوست - علل، تشخیص، و درمان

اختلال نافرمانی ستیزهجویانه - علایم، علل، تشخیص، و درمان

بیماری قلبی مادرزادی یا بیماری مادرزادی قلب - انواع، علایم، علل، و درمان

کیسک یا پفکردگی زیر چشم – علایم، علل، تشخیص، و درمان

آنچه والدین در مورد یبوست در کودکان باید بدانند

علایم و علل آسم در کودکان

تشخیص و درمان آسم در کودکان

بوتاکس یا سم بوتولینوم - کاربردها، فواید، و عوارض جانبی

عوارض جانبی موزدایی با لیزر

خشکی پوست - علایم، علل، تشخیص، و درمان

چرا گرسنگی شدید باعث باد کردن معده میشود؟
نظرات (0)