تعداد مردم در انتظار پیوند کبد به میزان زیادی بیشتر از تعداد کبدهای در دسترس مردم از دنیا رفته است. کبد انسان باززایی میشود و اندکی پس از عمل جراحی برداشتن قسمتی از آن به اندازه نرمال خود برمیگردد. این موضوع باعث میشود تا پیوند کبد از سوی اهداء کننده زنده به عنوان یک جایگزین برای در دسترس قرار گرفتن کبد اهداء کننده مرده مطرح باشد. در سال 2014 تعداد 7.200 مورد پیوند کبد در ایالات متحد آمریکا برای کودکان و بزرگسالان انجام شد. از این تعداد در حدود 330 مورد شامل استفاده از کبد اهداء کننده زنده بود. در همین بازه زمانی، در حدود 15.000 نفر در فهرست انتظار پیوند کبد ثبت نام کرده بودند.
پیوند اعضاء / اهداء عضو
بیماری پیوند در برابر میزبان - انواع، درمان، و دورنما

بیماری پیوند در برابر میزبان یک پاسخ ایمنی به یک بدن بیگانه است. در این بیماری، بدن بیگانه سلولهای اهدا کننده نیست بلکه سلولهای خود فرد گیرندۀ پیوند است.
بیمارانی که برای برخی انواع سرطان تحت درمان قرار دارند گاهی از اوقات همراه شیمیدرمانی یا اشعهدرمانی تحت پیوند سلول بنیادی نیز قرار میگیرند. سلولهای بنیادی سالم یا از خود فرد بیمار یا از اهداء کننده گرفته میشود. پیوند آلوژنیک فرآیندی است که در آن سلولهای گرد آمده از اهدا کنندۀ سالم فاقد ابتلاء به سرطان که با نوع بافت فرد بیمار همخوانی دارد، گرفته میشود. اغلب اوقات اهداء کننده از جملۀ خویشاوندان نزدیک بیمار مثل خواهر یا برادر اوست. استفاده از اهدا کننده برای پیوند سلول بنیادی باعث بروز اختلالی میشود که آن را اثر پیوند در برابر میزبان سرطان مینامند، که در آن سلولهای بنیادی گرفته شده از اهدا کننده (گرافت) میتواند به تمامی سلولهای سرطانی موجود در بدن گیرنده (میزبان) حمله کند.
پیوند لوزالمعده: کاربرد، انتظارات، و بهبود
پیوند لوزالمعده (پانکراس) وقتی برای بیمار انجام میشود که لوزالمعدة وی دیگر قادر به تولید انسولین نیست. در این روند لوزالمعدة سالم تولید کنندة انسولین فردی که مرده است به بیمار پیوند میشود. اولین مورد پیوند لوزالمعده در سال 1966 انجام شد. در هر حال، پذیرش گستردة این نوع پیوند نزد پزشکان تا دهة نود میلادی طول کشید.