ترشحات مردانه به هر مایعی اطلاق میشود که ادرار نبوده اما از مجرای ادرار مردان خارج شود. مجرای ادرار لوله باریکی است که ادرار و منی را از طریق مجرای انزالی حمل میکند. این مایعات پیش از خروج از بدن در دهانه مجرای ادرار که در سر آلت تناسلی مردان قرار دارد در امتداد مجرای ادرار به حرکت درمیآیند. برخی انواع ترشح طبیعی هستند و به محافظت از لیز ماندن آلت مرد کمک میکنند. مابقی ترشحها ممکن است نتیجه وجود یک اختلال زیربنایی در سلامت باشند.
ارولوژی / نفرولوژی
نفروپاتی ایمونوگلوبولین A یا بیماری برگر
نفروپاتی IgA به طور معمول به کُندی و در طول سالیان متمادی پیشرفت میکند، اما دوره بیماری از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. برخی از مردم بدون ایجاد مشکلات دچار نشت خون در ادرار میشوند، برخی در نهایت کاملاً بهبود مییابند و دیگران دچار بماری مرحله نهایی نارسایی کلیه میشوند. هیچ علاجی برای نفروپاتی IgA وجود ندارد، اما بعضی داروها میتوانند به کُند شدن دوره بیماری کمک کنند. تحت کنترل نگه داشتن فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز روند بیماری را کُند میکند.
سندرم نفروتیک، و تخلیه پروتئین در ادرار بر اثر اختلال کلیه
سندرم نفروتیک نوعی اختلال کلیوی است که باعث میشود تا بدن مقادیر بیش از حدی پروتئین در ادرار ترشح کند. سندرم نفروتیک معمولاً بر اثر آسیب دیدن گروهی از عروق خونی کوچک در کلیه ایجاد میشود. سندرم نفروتیک باعث ایجاد ورم (ادم) و مشخصاً در پا و مچ پا میشود و خطر مشکلات دیگری در مورد سلامت را افزایش میدهد. درمان سندرم نفروتیک شامل برطرف کردن مشکل زیربنایی مسبب ایجاد آن و مصرف دارو است. سندرم نفروتیک میتواند باعث افزایش خطر بروز عفونت و لخته شدن خون گردد. پزشک ممکن است برای پیشگیری از این عوارض و موارد دیگر مرتبط به سندرم نفروتیک دارو و تغییراتی در رژیم غذایی را توصیه کند.
آنچه مردان دارای بیضه کوچک باید بدانند
بیضهها در اشکال و اندازههای مختلفی ظاهر میشوند. در عین حال موضوع شایعی است که یک بیضه بزرگتر از دیگری و یکی از دیگری آویختهتر باشد. به علت این تنوعات زیاد، راههای متعددی برای اندازهگیری بیضه مردان وجود دارد. یک مقیاس به حجم توجه دارد، که در آن میانگین اندازه بیضه در حدود 20 سانتیمتر مکعب است. راه دیگر ارزیابی اندازه بیضه اندازهگیری طول آن از سر تا ته است. به طور میانگین این طول بین 4.5 تا 5.1 سانتیمتر است. مردان دارای بیضههای بسیار کوچکتر از این باید نگران باشند. به هر حال، اگر کوچکی بیضه با علایم دیگری همراه نباشد به ندرت مشکلی مطرح است.
نارسایی کلیه - علل، مراحل، تستها، درمان، رژیم غذایی
نارسایی کلیه زمانی بروز میکند که کلیهها توانایی خود برای فیلتر کردن بهینه خون را از دست میدهند. به طور معمول مردم دچار نارسایی کلیه دارای علایم معدودی از بیماری هستند. برخی اوقات هیچ علامتی وجود ندارد. علایم محتمل شامل موارد زیر است: کاهش مقدار ادرار، ورم پا و ورم مچ پا بر اثر احتباس مایعات به علت نارسایی کلیهها در مورد گرفتن آب زائد، تنگی نفس غیر قابل توجیه، خوابآلودگی یا خستگی مفرط بیش از حد، تهوع مداوم، گیجی، درد قفسه سینه یا احساس فشار در قفسه سینه، تشنج، کما (کوما)
بیماری تغییر حداقلی کلیه
بیماری تغییر حداقلی نوعی بیماری کلیه است که در آن مقادیر بالای پروتئین در ادرار رها میشود. این بیماری شایعترین علت سندرم نفروتیک در سطح جهان است. کلیهها در حالت نرمال برای پاکسازی خون از فرآوردههای زائد که به مرور زمان انباشته میشوند کار میکنند. برای انجام این کار کلیهها مجبورند تا کل خون موجود در بدن را چند بار در روز فیلتر کنند. ادرار در واقع نتیجه فیلتر شدن خون است. در حالت نرمال کلیهها میتوانند این خون را بدون از دست دادن پروتئینهایی که گمان میرود در گردش خون باقی میمانند فیلتر کنند. به هر حال وقتی فیلترهای کلیه دچار آسیب شود، پروتئینها گاه به داخل ادرار وارد میشوند.
آنچه باید در مورد دفع سنگ کلیه بدانیم
کلیهها مسؤول زدودن اوره و مواد معدنی اضافی از خون هستند. بدن به طور معمول این فرآوردهها را به داخل ادرار رها میکند. به هر حال در برخی مواقع مقادیر زیاد این مواد معدنی ممکن است در کلیهها انباشته شده باعث تشکیل سنگهای کریستال مانند شوند. سنگ کلیه ممکن است در یک کلیه یا هر دو کلیه شکل بگیرد. از این نقطه به بعد سنگها ممکن است وارد حالب شوند که لولهای است که کلیه را به مثانه متصل میکند. سنگهای کلیه کوچک اغلب مسیر مورد اشاره را بدون هر گونه مشکلی طی میکنند و ممکن است سبب ایجاد علایم نشوند. سنگهای کلیه بزرگتر ممکن است به حالب بچسبند، و باعث درد شوند. در صورت عدم دفع سنگ، شخص ممکن است دچار عوارضی مثل عفونت و آسیب کلیوی شود.